Olomouc

Sigma Olomouc - FC Vysočina Jihlava - reportáž ZZIPu

Nahráno uživatelem oltv dne 17. 09. 2013

Sigma Olomouc - FC Vysočina Jihlava - reportáž ZZIPu

Hektické dny prožil v minulém týdnu brankář Sigmy Martin Blaha. Ve čvrtek se mu narodil syn a v sobotu jej trenér letos poprvé postavil do základní sestavy důležitého ligového zápasu proti Jihlavě. Zdeněk Zlámal zůstal jen na lavičce.
A čerstvý otec si pořádně zachytal, jihlavští byli v úvodu mnohem nebezpečnější . V 5. minutě ještě Blaha Karlíkovu střelu vyrazil, ve 13. minutě ale nezkrotil Masopustův centr a zkušený Koloušek si pohrál s obranou a chladnokrevně zavěsil. A s mátožnou Sigmou mohlo být ještě hůř. Další Kolouškovu šanci Blaha zlikvidoval, Vaculík pak z bezprostřední blízkosti přestřelil. To už domácím příznivcům došla trpělivost a projevili hlasitě a naplno svou nespokojenost s přestupovou politikou vedení klubu, které po Hořavovi prodalo do Plzně dalšího klíčového borce Pospíšila.
K vyrovnání Sigmě pomohl Javůrkem dobře zahraný roh a hlavička slovenského záložníka Kamila Karaše, který tak dal svůj první gól v olomouckém dresu.
Krátce na to fanoušci z kotle splnili své předsevzetí a na protest odešli z tribuny a vrátili se tam až po přestávce. A na hřišti sledovali úplně jinou Sigmu než v první půli. Domácí zatlačili soupeře před jeho branku a gól visel ve vzduchu, přišla ale chyba v rozehrávce a Harba se řítil na Blahu zcela sám, domácí gólman svůj tým podržel.
A v 61. minutě dobře hrající Ordoš vysunul uličkou Navrátila, ten se neukvapil a Doležal měl před sebou prázdnou branku, Sigma vedla 2:1 a směřovala k důležité výhře. V 75. minutě je ale hosté zmrazili dalším rychlým protiútokem. Vaculíkův centr sklepl Kučera k Jánošovi a ten bombou trefil přesně 2 : 2. A to nebylo všechno - uběhla necelá minuta jihlavští škokovali Andrův stadion znovu. Po krásné akci se chytrým lobem prezentovala nejlepší hráč na hřišti Masopust a Jihlava vedla 3:2.
Bláznivý zápas ale ještě neskončil. V 83. minutě se po několika odrazech dostal míč ke Karašovi a ten svým druhým gólem v zápase srovnal na 3 : 3. Strhující podívaná gradovala v 90. minutě. Hosté zapomněli na zadní vrátka a Sigma ukázala, že rychlé brejky také umí. Falta vysunul Váradiho, od něho putoval míč k Doležalovi a olomoucký útočník zvládl koncovku famózně - posadil na zem stopera a pod víko zavěsil. Euforie mohla propuknout. V utkání plném zvratů brala všechy body Sigma, když porazila Jihlavu 4 : 3, díky dvougólovým střelcům Doležalovi a Karašovi.
Sigma se díky výhře vyhrabala ze spodních pater ligové tabulky, po osmi zápasech je se ziskem 8 bodů desátá, v příštím kole ji čeká duel s Klokany ve Vršovickém dolíčku.

poslat odkaz na toto video emailem

Kód pro vložení videa:

jiné formy přebírání obsahu jsou v rozporu s autorskými právy



Komentáře