Olomouc

Rostou nebo nerostou? Odborník Vám poradí, jak na houby!

Nahráno uživatelem oltv dne 29. 08. 2013

Rostou nebo nerostou? Odborník Vám poradí, jak na houby!

Hned na začátku je ale nutné přiznat, že jsou chvíle, kdy ani ti nejlepší houbaři nemají šanci a žádná rada nepomůže - a tak tomu bylo během letošního léta, kdy naplno udeřila extrémní vedra a sucha, která houbám absolutně nesvědčí.
A taková situace pomalu nastává - předpověď počasí je příznivá - v lesech se pomalu dá opět dýchata svěží vlhký vzduch a houbaři opět mohou snít sen o plných košících hub nejrůznějšíchh druhů.
A v kterou denní dobu na houby vyrazit? Stará houbařská moudrost praví, že nejlépe časně ráno, to prý rostou jako z vody. Tak docela pravda to ale není.
Tak neváhejte a jděte na to- a pokud by se vám čirou náhodou podařilo najít takovouto houbu, vězte, že jste narazili na skutečný unikát - je to hřib rudonachový a pan Polčák si pro něj musel zajet až do Středních Čech.
Jestli nakonec v lese nic nenajdete a budete se vracet s prázdným košíkem, nezoufejte - i pouhá procházka na čerstvém vzduchu má svůj význam a navíc se vyhnete nebezpečí, že jste si spletli holubinku s jedovatou muchomůrkou zelenou. A takový omyl se prý stává jen jednou za život.

poslat odkaz na toto video emailem

Kód pro vložení videa:

jiné formy přebírání obsahu jsou v rozporu s autorskými právy



Komentáře