Olomouc

Přípravy na baráž v Olomouci finišují

Nahráno uživatelem oltv dne 21. 03. 2013

Přípravy na baráž v Olomouci finišují

Jedním ze soupeřů pro baráž je hokejový tým BK Mladá Boleslav, vítěz první ligy v aktuální sezóně. Středočeši se netají tím, že by se po pádu do druhé nejvyšší soutěže rádi po roce probojovali zpět mezi elitu.

Z pádu do první ligy se Bruslařský klub poměrně rychle oklepal, protože vstup do letošního ročníku se mu náramně vydařil. V prvních sedmnácti zápasech pocítil hořkost porážky jen jednou, když ho ve druhém kole porazil Šumperk. Na začátku listopadu se však mladoboleslavská krasojízda zastavila, Středočeši se ocitli v menší krizi. Definitivně ji zažehnali koncem základní části, kdy znovu odstartovali svůj výherní stroj.

Vzájemné zápasy v sezóně 2012/2013
8. kolo: OLO – MBL 2:3sn
21. kolo: MBL – OLO 2:4
34. kolo: OLO – MBL 2:1
47. kolo: MBL – OLO 4:7
Ten pokračoval i přes play-off, ve čtvrtfinále Mladá Boleslav smetla Havlíčkův Brod 4:0 na zápasy. V semifinále s Třebíčí to po dvou triumfech vypadalo na podobný scénář, jenže Horácká Slavia se nakonec ukázala být tvrdším oříškem, ba možná dokonce ořechem. Na domácím ledě dokázala dvakrát zvítězit, což Bruslaře nenechalo klidnými. Ti se ale rychle z porážek oklepali, a díky následujícím dvěma výhrám postoupili do extraligové baráže.

Olomouc se v aktuálním ročníku utkala s Mladou Boleslaví zatím čtyřikrát, z toho třikrát si připsala tři body za vítězství po základní části (4:2, 2:1, 7:4). Hned v prvním vzájemném střetnutí sezóny však uspěli středočeští hokejisté, kteří v kohoutí plecharéně vybojovali dva body po samostatných nájezdech (3:2sn).

poslat odkaz na toto video emailem

Kód pro vložení videa:

jiné formy přebírání obsahu jsou v rozporu s autorskými právy



Komentáře