Olomouc

Otevření galerie Šantovka - reportáž

Nahráno uživatelem oltv dne 22. 10. 2013

Otevření galerie Šantovka - reportáž

Dlouhé kolony aut čekajících na zaparkování v podzemních garážích, ucpané příjezdové cesty, lidé s nosy nalepenými na sklo vstupních dveří - tak to vypadalo před galerií Šantovka ve čtvrtek 17. října ráno, krátce před otevřením největšího obchodního centra v Olomouckém kraji. Stovky lidí s napětím čekaly, až je ochranka pustí dovnitř a budou se moci vrhnout střemhlav za vytouženými slevami a dárky, které první den sliboval. A v 9 hodin nastala jejich chvíle, dav se dal do pohybu a všechny ohledy šly v tu chvíli stranou. Zájem a zvědavost olomoučanů předčila všechna očekávání - od pátečního rána do nedělního večera Šantovku navštívilo přes 130 tisíc lidí.
Galeie Šantovka vyrostla na ruinách bývalého závodu Milo, nedaleko centra Olomouce, během 20 měsíců, náklady dosáhly 3 miliard korun, od záměru k realizaci to ale trvalo dlouhých sedm let. Autorem podoby galerie je věhlasný architekt z Londýna z ateliéru Benoy. Na ploše 100 tisíc metrů čtverečních najdou návštěvníci nejen 200 obchodů, ale také banky, divadelní sál, multikino se šesti sály nebo kasino. Je tu také největší bowlingové centrum na Moravě s 18 drahami a herní koutek pro děti. Unikátní je řazení obchodů.
Soukromí investoři mají v lokalitě další plány - v roce 2015 chtějí zahájit výstavbu rezidenčí čtvrti. Celkově chtějí proinvestovat 10 miliard korun.

poslat odkaz na toto video emailem

Kód pro vložení videa:

jiné formy přebírání obsahu jsou v rozporu s autorskými právy



Komentáře