Olomouc

Olomoučtí obyvatelé připomínkovali územní plán

Nahráno uživatelem oltv dne 03. 04. 2013

Olomoučtí obyvatelé připomínkovali územní plán

Celkem 655 námitek a připomínek podali Olomoučané k návrhu územního plánu města. Mnohé se opakovaly, nejčastěji se ale dotýkaly zhruba 5 témat.
Lidé nesouhlasí s přestavbou křižovatky ulic Pražské a Erenburgovy, konkrétně s rozšířením ulice Norské a jejím pravým odbočením na Pražskou. Obyvatelům Chválkovic zase vadí kvůli hluku zařazení místního kovošrotu do smíšených výrobních ploch. Další připomínky směřovaly k plánovanému propojení ulic Hynaisovy a Dolní Hejčínské, zařazení zahrádek v lokalitě Novosadský dvůr do smíšené obytné plochy a propojení ulice Jeronýmovy s nábřežím Moravy. Lidem také vadí prodloužení ulice Bystrovanské veřejným prostranstvím přes zahrádky u Bystřice.
Námitky podalo i 7 zástupců veřejnosti, tedy subjektů s nejméně 200 podpisy občanů. Nejaktivnější bylo hnutí Duha se 12 námitkami, např. k výstavbě parkovacího domu u ZOO nebo záboru zemědělské půdy u Hněvotína.
Všemu předcházely 2 měsíce informační kampaně, během níž se mohli občané s návrhem seznámit. Všechna podání nyní jednotlivě prostuduje odbor koncepce a rozvoje magistrátu a navrhne způsob vypořádání. Konečný návrh rozhodnutí o námitkách bude předložen ke schválení zastupitelstvu města. V případě , že dojde k podstatné úpravě návrhu územního plánu, musí proběhnout opakované veřejné projednání. /TV ZZIP/

poslat odkaz na toto video emailem

Kód pro vložení videa:

jiné formy přebírání obsahu jsou v rozporu s autorskými právy



Komentáře