Olomouc

Nový silniční obchvat nedaleko Olomouce

Nahráno uživatelem oltv dne 21. 08. 2013

Nový silniční obchvat nedaleko Olomouce

Největší dopravní investiční akce v historii Olomouckého kraje - silniční obchvat kolem Čech a Domaželic na Přerovsku je těsně před dokončením. Minulé úterý se s průběhem stavebních prací seznámil hejtman Jiří Rozbořil. Kraj ze svého rozpočtu zaplatí za výstavbu čtyř kilometrového obchvatu 365 milionů korun. Ušetřenou evropskou dotaci použije na financování dalších deseti dopravních staveb v regionu.
Výstaba začala vloni v březnu.Stavbaři při ní zčásti využili náspy nedokončené komunikace z období protektorátu. Nový obchvat vyžadoval vybudování pěti nových mostů, další stávající museli stavbaři prodloužit, zrekonstruovali také části místních komunikací a propojení do obce Čechy. Součátí investice byly i nové autobusové zastávky a protihluková stěna kolem domů v Domaželicích.
V těchto dnech už se na stavbě připravuje pokládka finální obrusné vrstvy, dokončují se mosty i protihluková stěna, budují se krajnice a probíhají vegetační úpravy. Do předčasného užívání by měl být obchvat uveden 30 září.

poslat odkaz na toto video emailem

Kód pro vložení videa:

jiné formy přebírání obsahu jsou v rozporu s autorskými právy



Komentáře