Olomouc

Nový dům pro seniory v Olomouci

Nahráno uživatelem oltv dne 27. 08. 2013

Nový dům pro seniory v Olomouci

Moderní pohodlné bydlení pro sto lidí nabízí nový pavilon Domova seniorů Pohoda ve Chválkovicích. V pondělí byl slavnostně otevřen, výstavba trvala necelé dva roky a stála 250 milionů korun, investorem byl zřizovatel domova Olomoucký kraj.
Oblý pavilon s barevnými skleněnými panely je funkčně a vizuálně členěn na tři části - čtyřpodlažní obytnou část, předsazenou přízemní halu a jednopodlažní zázemí. V hlavní budově je celkem 100 ubytovacích míst pro seniory, v šesti dvoulůžkových a 88 jednolůžkových bezbariérových pokojích s vlastním sociálním zařízením. Aby měli senioři k dispozici nepřetržitou zdravotní péči, je v komplexu ordinace lékaře, rehabilitační místnost, nechybí zázemí pro personál, společenský sál, kulturní místnosti či kaple. Do nové budovy se nejprve přestěhují klienti ze starých budov, které už letos projdou rekonstrukcí, po jejím skončení se kapacita domova navýší o 90 míst.
V Domově seniorů Pohoda ve Chválkovicíh v současnosti žije 217 seniorů, dalším 109 poskytuje chráněné bydlení. Průměrný věk klientů je 84 let.

poslat odkaz na toto video emailem

Kód pro vložení videa:

jiné formy přebírání obsahu jsou v rozporu s autorskými právy



Komentáře