Olomouc

Hodnocení Sigmy Olomouc v podzimní části

Nahráno uživatelem oltv dne 11. 12. 2013

Hodnocení Sigmy Olomouc v podzimní části

Neveselo truchlivo je po podzimu na Andrově stadionu. Fotbalisté Sigmy Olomouc mají za sebou tragickou půlsezónu. Po 16 kolech jsou na 9. místě v tabulce, ke kterému jim stačil zisk pouhých 17 bodů. Sestupové příčky tak jsou nebezpečně blízko, poslední celek Boheminas je zpět jen o 3 body.
Příčiny této situace je nutné hledat už v předchozí sezóně. Tehdejší trenér Pivarník několikrát upozorňoval na to, že pouze s odchovanci a talentovanými mladíky se o evropské poháry hrát nedá, vedení klubu ale ani jednu kvalitní a zkušenou posilu nepřivedlo. Pivarník byl nakonec 4 kola před koncem odvolán, přesto že Sigma tehdy figurovala na 4. místě v tabulce. Sezónu v níž Olomouc nakonec skončila pátá, dotrénoval asistent Kotůlek. Ten dostal v létě důvěru, aby v roli hlavního kouče pokračoval. Jeho pozice ale nebyla jednoduchá, do Plzně odešel špílmachr Hořava a na začátku podzimu i další klíčový záložník Pospíšil. Tyto ztráty byly tak citelné, že je nevyvážil ani příchod útočníka Lietavy, záložníka Karaše a obránce Vidličky. Týmu se nedařilo, ať stál v brance Zlámal nebo Blaha,na poslední tři podzimní zápasy tak převzal vládu na lavičce generální manažer Psotka, ani on ale kouzelnou proměnu nepřinesl. Sigma během podzimu jen čtyřikrát zvítězila, tristní bilanci měla hlavně v domácích zápasech. 2 výhry, 3 remízy a 3 prohry - hůř na vlastním hřišti dopadla jen pražská Slavia. Olomoučané předváděli katastrofální chyby v obraně - defenzíva, kdysi olomoucká chlouba, byla nejslabším článkem jejich hry. V 16 zápasech Sigma inkasovala 30 branek, tedy víc, než za celou loňskou sezónu.
Velkým problémem byla nevyrovnanost výkonů, stabilní formu si držel jen Doležal, pracovitý útočník vytlačil ze sestavy zkušenějšího Lietavu a za důvěru se odměnil 8 brankami.
Sečteno a podtrženo - vedení klubu i hráče čeká na jaře hodně práce, aby napravili zpackaný podzim a Sigma nemusela až do závěrečného kola bojovat o záchranu. Otázka, kdo bude hlavním koučem a zda nastanou v hráčském kádru změny by se měla vyřešit v nejbližších dnech.

poslat odkaz na toto video emailem

Kód pro vložení videa:

jiné formy přebírání obsahu jsou v rozporu s autorskými právy



Komentáře