Olomouc

HC Olomouc

HC Olomouc
HC Olomouc
HC Olomouc

Diviš a Kucsera o zápasech s Ústím /TV ZZIP/

Nahráno uživatelem oltv dne 12. 03. 2013

Diviš a Kucsera o zápasech s Ústím /TV ZZIP/

Skvělou podívanou nabídli divákům hokejisté Mory Olomouc a Ústí nad Labem v úvodních dvou duelech semifinále play off první ligy. Domácí Kohouty hnaly za vítězstvím slušně zaplněné tribuny stařičké Plecharény. Oba zápasy sledovaly tři tisícovky fanoušků a hráči se jim odvděčili nadšeným a bojovným výkonem. Ústečtí lvi ale nechtěli prodat kůži lacino, v pátek v prvním zápase brzy vedli, když Roubík překvapil Kašíka, brzké vyrovnání ale zařídil po průniku Bartoně pohotový Řípa. V závěru 1. třetiny znovu strhl vedení na stranu hostů Kovář, hned po přestávce ale dotlačil puk do ústecké sítě Rác a vyrovnal skóre na 2:2. Pak začal úřadovat Řípův útok, jeho vedoucí nabil Ruferovi a Mora poprvé v utkání vedla. To se však nelíbilo Roubíkovi, kapitán hostů vydařenou dorážkou opět zařídil remízu. Ta ale trvala necelé dvě minuty. Po Divišově přihrávce se podruhé v zápase trefil Jiří Řípa a Mora znovu vedla 4:3.V závěrečném dějství pokračoval koncert první olomoucké formace. Ve 47. minutě Diviš skvěle našel Rufera a ten dal svůj druhý gól v utkání. Skóre pak uzavřel Diviš, když si chytře vychutnal brankáře Koutského. Mora porazila Ústecké lvy 6:3 a v sérii se ujala vedení 1:0.
Hned na druhý den měli hosté příležitost k odvetě, Kohouti se ale tentokrát nenechali v úvodu zaskočit, naopak už v 9. minutě dotlačil Kucsera puk za zkušeného Orcta, který v brance hostů dostal přednost před Koutským. Už za půl minuty to bylo 2:0, po brejku si Staňkovo nahození srazil do vlastní sítě Matai. Mírnou komplikaci přineslo nádherné sólo Lapšanského ve 40. minutě, po kterém hosté snížili na 2:1.
Třetí dějství ale bylo zcela v režii Kohoutů. Nejprve v přesilovce propálil Orcta bombou zblízka Kříž, v 54. minutě bezpečně proměnil samostaný nájezd Řípa a skóre utkání uzavřel střelou do prázdné branky při zoufalé power play hostů Ondrušek. Mora porazila Ústí ve druhém zápase 5:1 a v sérii vede 2:0.
Série se na další dva zápasy přesouvá do Ústí, hraje se v úterý a ve středu. Pokud Mora v obou nezvítězí, bude semifinále pokračovat tuto sobotu opět v Olomouci.

poslat odkaz na toto video emailem

Kód pro vložení videa:

jiné formy přebírání obsahu jsou v rozporu s autorskými právy



Komentáře