Olomouc

Házenkářky Zory Olomouc porazily Veselí n. Moravou

Nahráno uživatelem oltv dne 07. 03. 2014

Házenkářky Zory Olomouc porazily Veselí n. Moravou

DHK ZORA Olomouc - HC Veselí n. Mor. 27:19 (14: 9)

Vývoj skóre: 1:0, 1:2, 2:2, 2:4, 4:6, 6:8, 11:8, 12:9, 14:9 - 15:11, 17:13, 22:13, 23:16, 25:18, 27:18, 27:19.
Rozhodčí: Pavlíček, Tokoš 280 diváků 7 m hody: 3/3 - 4/4 vyloučení: 5 - 4
Sestavy a branky:
Olomouc: Rašková, Dederlová - Růžičková 4, Berová 4, Pašková 2, Dostálová 4, Severová 1, Kubáčková 4/3, Salašová 1, Kalová 1, Huráňová 1, Salčáková 3, Ždánská 2.
Trenér: Mgr. Jan BĚLKA
Veselí: Nejezchlebová - Šustková 2/1, Varjassiová 2, Chrenková 3/3, Bačíková 4, Jandásková 3, Slováková 2, Vinklárková, Vinyatynska 1, Tomečková 2, Fleková, Štetáková.
Trenér: Ing. Jozef HANTÁK
Komentář od asistentky trenéra Mgr. Lucie Fabíkové:
Další velmi důležitý krok v boji o play off udělala naše děvčata v zápase přímého souboje o play off, tentokrát proti družstvu Veselí nad Moravou. Věděli jsme, že pokud chceme zachovat bodový odstup od Veselí a zároveň udržet krok se Zlínem, který má ze vše tří týmů v posledních kolech nejvýhodnější los, musíme bezpodmínečně vyhrát, a na soupeře jsme se tak velmi důkladně připravovali, děvčata přesně věděla, co která soupeřka udělá a jak proti ní mají hrát, začátek zápasu však podle toho nevypadal, holky do něj vstoupily velmi vlažně, vůbec nefungovala obrana, Lucie Rašková v brance se mohla snažit sebevíc, ale holky jí vůbec nepomohly, a tudíž jsme se nedostali ani do rychlého útoku, ani do tempa v postupném útoku, a tak Veselí mělo prvních 15 minut navrch a vedlo o 2 branky.
Naše družstvo se dostalo do zápasu po změně obranného systému, vysunuli jsme obranu na 1:5 s agresivní a velmi pohyblivou Kristýnou Salčákovou na hrotu a tento obranný systém donutil k větší agresivitě a pohyblivosti i ostatní hráčky a zápas se rázem začal odvíjet naším směrem. Přerušovali jsme veselské spojky, které se do této chvíle prosazovaly celkem bez problémů, stejně tak se nám častým kouskováním hry podařilo omezit soupeřovy dohrávky do pivota. Veselí začalo být v útoku bezradné a to vedlo k mnoha technickým chybám a několikrát také k zapískání pasivní hry, což nás nakoplo do rychlých útoků a to byla parketa hlavně pro Lucii Dostálovou a Kristýnu Salčákovou, které nám přinesly vedení na naši stranu a tímto také obrat celého zápasu. Dobrá obrana zvedla děvčatům sebevědomí také v útoku, Pěkné střely z dálky ukazovaly Katariny Bérová s Terezou Kubáčkovou, velmi důležité branky obzvláště na začátku zápasu střílela Katěřina Růžičkovou, velmi cennou a těžkou práci na brankovišti odváděly Lucie Severová a Jana Kalová, které nejednou odcházely s krvavými šrámy a důležitou úlohu i v postupném útoku sehrála již několikrát zmiňovaná Kristýna Salčáková, která téměř celý zápas odehrála na rozehrávce a své úlohy se zhostila výborně a byla v podstatě u každé akce svého týmu a skvěle ho dirigovala. Do šaten jsme tak odcházely s pětibrankovým náskokem,ale věděli jsme, že zdaleka nic není rozhodnuto a že nesmíme polevit.
Na začátku druhého poločasu to opravdu vypadalo, že se Veselí rozhodně jen tak nevzdá, hned z prvního útoku skórovalo a naše děvčata si vybrala zhruba pětiminutovou hluchou chvilku, nicméně Veselí toho nevyužilo, a když se přece jen protihráčky dostaly do dobré střelecké pozice, stála proti nim Míša Dederlová, která jejich šance likvidovala, a vysílala tak své spoluhráčky do rychlých breaků a náš nástup narůstal přesto, že musíme upřímně říct, ve druhém poločase nebyla k vidění pěkná házená, spíše hodně technických chyb a dalších nepřesností, naše děvčata byla však od té patnácté minuty prvního poločasu jasně lepším týmem a vybojovala si tak zasloužené vítězství.

poslat odkaz na toto video emailem

Kód pro vložení videa:

jiné formy přebírání obsahu jsou v rozporu s autorskými právy



Komentáře