Olomouc

Hasiči

Hasiči
Hasiči
Hasiči

Požár rodinného domu ve Slavoníně

Nahráno uživatelem oltv dne 08. 03. 2013

Požár rodinného domu ve Slavoníně

Ve čtvrtek 7. března 2013 byl v 5:11 hodin oznámen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár dřevostavby rodinného domu v Olomouci - Slavoníně na ulici K Lesíku.

Na místo požáru vyjeli profesionální hasiči z Olomouce se třemi vozidly a dobrovolní hasiči z Olomouce - Holice a z Velké Bystřice. V době příjezdu první jednotky byla celá střecha jednopodlažní novostavby o rozměrech asi 8 x 8 metrů v plamenech. Požár zasáhl střešní konstrukci a střešní krytinu. Hasiči ihned po příjezdu, z důvodu bezpečnosti, prováděli zásah nejdříve z venku, poté vnikli do objektu a prováděli zásah i z vnitřní strany. V průběhu likvidačních prací hasiči ke stěnám domu přistavili nastavovací žebříky, aby odlehčili konstrukci a odkryli ohniska požáru pro efektivnější hašení, rozebírali střešní konstrukce a dohašovali ohniska.

Při požáru nebyl nikdo zraněn, uvnitř objektu se nenacházela žádná propan-butanová lahev. Práci hasičům komplikoval rozbahněný terén.

Celé dopoledne na místě probíhalo šetření příčiny vzniku požáru, nejpravděpodobněji se jednalo o technickou závadu. Výši škody vyčíslil předběžně majitel na 1,2 miliony korun.

poslat odkaz na toto video emailem

Kód pro vložení videa:

jiné formy přebírání obsahu jsou v rozporu s autorskými právy



Komentáře