Olomouc

Handicap Rally 2013 s fotbalisty Sigmy - reportáž

Nahráno uživatelem oltv dne 11. 09. 2013

Handicap Rally 2013 s fotbalisty Sigmy - reportáž

Již po šesté pořádalo v neděli 8. září od 14. hodin na Atletickém stadionu v Olomouci Dobré místo pro život sportovně společenskou akci s názvem Handicap rally, které se již tradičně zúčastnili fotbalisté olomoucké Sigmy.

Pro návštěvníky byla připravena řada atrakcí jako např. vrtulník letecké záchranné služby, skákací hrad, pestrobarevné balónky, malování na obličej a samozřejmě bohaté občerstvení, nápoje a guláš pro účastníky zdarma.

Na všechny čekaly zajímavé soutěžní disciplíny, čichací soutěže, hmatové pexeso, slalom na invalidním vozíku, střelba na branku s fotbalisty Sigmy, překážková chůze se slepeckou holí a nebo také golf.

A jak soutěž probíhala? Po registraci byl každý rodinný tým doplněn o jednoho z našich handicapovaných přátel: na vozíčku, nevidomého, neslyšícího či mentálně postiženého. S nimi pak týmy absolvovaly jednotlivé disciplíny.

„Našim přáním je pomoci odstraňovat bariéry mezi lidmi, a proto jsme se rozhodli uspořádat akci, na kterou Vás srdečně zveme. Na utváření hodnotového systému dětí máme největší vliv právě my, jejich rodiče. Věříme, že podobně uvažuje většina rodin, žijících v našem krásném městě. Lidé se chtějí potkávat, poznávat, komunikovat, přátelit, ale mnohdy neví jak na to. O integraci se často mnoho mluví, méně se však pro ni skutečně dělá. Chtěli bychom dát Olomoučanům příležitost poznat, že mezi handicapovanými spoluobčany je celá řada lidí, které stojí za to mít za přátele „
vysvětluje předsedkyně sdružení Dobré místo pro život Věra Novotná.

DMPŽ je sdružení dobrovolníků, kteří pomáhají ve svém volném čase a dobrovolně bez nároku na jakoukoliv odměnu. DMPŽ se stará již o 16 organizací, hledá pro každou z nich „patrony", kteří se jim věnují, vědí, kde se co děje, jakou pomoc potřebují, řeší za ně problémy na úřadech, zúčastňují se jejich akcí a pomáhají jim s jejich běžným fungováním.

poslat odkaz na toto video emailem

Kód pro vložení videa:

jiné formy přebírání obsahu jsou v rozporu s autorskými právy



Komentáře