Olomouc

Dobré místo pro život

Dobré místo pro život
Dobré místo pro život
Dobré místo pro život

Informace o kanálu:

Spolek Dobré místo pro život je registrováno od 2. března roku 2009. Volně navazuje na aktivity, které jeho předsedkyně Věra Novotná vyvíjela po zvolení svého tehdejšího manžela primátorem města Olomouce (2006). V té době se začala věnovat spolku TREND vozíčkářů Olomouc a založila projekt Život ve tmě na podporu nevidomých klientů TYFLO centra Olomouc. Olomoucké rodiny ocenily i sportovně zábavný den tzv. Handicap rally. Postupně se na ni začaly obracet další organizace s žádostí o pomoc např. JITRO, SPOLU apod. Brzy začalo být kontaktů tolik, že se rozhodla založit takové sdružení, které bude propojovat organizace, které pomoc potřebují s těmi, kteří svoji pomoc nabízejí...

V Olomouci se zastavil Dobrák od kosti

Nahráno uživatelem oltv dne 16. 09. 2016

V Olomouci se zastavil Dobrák od kosti

Hlavní postavy projektu Dobrák od kosti jsou Petr Filipec a Vojtěch Špišák. Petr je po úspěsné transplantaci kostní dřeně a Vojta je zapsán v registru dárců kostní dřeně. Tito dva pánové se rozhodli, že procestují na koloběžkách Slovenskou a Českou republiku. Celá trasa je dlouhá 1000km a oni to zvládnou jen během dvou týdnů. Na této dlouhé cestě si dali za cíl říci co nejvíce nahlas lidem své příběhy a udělat osvětu v rámci darcovství kostní dřeně. Lidem chtějí ukázat obě strany:

a) vyléčeného, který díky transplantaci od vhodného dárce dostal šanci na život

b) a člověka, který dobrovolně vstoupil do registru dárců kostní dřeně, aby mohl v případě potřeby šanci na život někomu dát.

V České republice budou ještě tyto zastávky:

datum město čas příjezdu adresa setkání

14.9.2016 Olomouc 18:00 Areál Gymnázia Olomouc – Hejčín, Tomkova 45

15.9.2016 Brno 12:00 OREA Hotel Voroněž 2, Křížkovského 47

15.9.2016 Svitavy 18:00 Městské informační centrum, nám. Míru 48

16.9.2016 Pardubice 18:00 Třída Míru - u pyramidy

17.9.2016 Praha 16:30 Libeňský zámek

17.9.2016 Praha 17:00 náměstí Jana Palacha

Na jednotlivých zastávkách bude připravený informační stan, kde se lidé budou moci dozvědět vše co je zajímá o transplantaci kostní dřeně a vstupu do registru dárců kostní dřeně. Hlavně budou mít možnost poznat oba aktéry a poslechnout si jejich příběhy, a zeptat se na vše co je zajímá.

 

poslat odkaz na toto video emailem

Kód pro vložení videa:

jiné formy přebírání obsahu jsou v rozporu s autorskými právy



Komentáře