Olomouc

Dobré místo pro život

Dobré místo pro život
Dobré místo pro život
Dobré místo pro život

Informace o kanálu:

Spolek Dobré místo pro život je registrováno od 2. března roku 2009. Volně navazuje na aktivity, které jeho předsedkyně Věra Novotná vyvíjela po zvolení svého tehdejšího manžela primátorem města Olomouce (2006). V té době se začala věnovat spolku TREND vozíčkářů Olomouc a založila projekt Život ve tmě na podporu nevidomých klientů TYFLO centra Olomouc. Olomoucké rodiny ocenily i sportovně zábavný den tzv. Handicap rally. Postupně se na ni začaly obracet další organizace s žádostí o pomoc např. JITRO, SPOLU apod. Brzy začalo být kontaktů tolik, že se rozhodla založit takové sdružení, které bude propojovat organizace, které pomoc potřebují s těmi, kteří svoji pomoc nabízejí...

Podpořte s námi Ranou péči

Nahráno uživatelem oltv dne 25. 11. 2013

Podpořte s námi Ranou péči

25. Listopadu začíná šestý ročník celorepublikové kampaně TÝDEN RANÉ PÉČE® .

28 organizací poskytujících sociální službu ranou péči se spojilo, aby

- zdůraznily význam rodiny pro dítě, obec a společnost

- seznámily veřejnost s tím, že terénní služba raná péče umožňuje rodičům vychovávat dítě s postižením doma

- ukázaly, co a kdo může udělat pro to, aby rodiny měly dostatečnou podporu a dětí s postižením příležitosti

- upozornily, že v ČR je raná péče již zavedená a profesionální služba, ale stále pro řadu rodičů nedostupná

V České republice bylo za minulý rok 1932 dětí přijato do kojeneckých ústavů, 2499 dětí žije v dětských domovech se školou, diagnostických ústavech a výchovných ústavech, 4442 dětí žije v dětských domovech a 769 dětí žije v ústavech (domovech pro osoby se zdravotním postižením).

1995 rodin s dítětem s postižením je kapacita rané péče (terénní služba pro rodiče, které si nechají dítě s postižením doma a vychovávají jej v rodině). Raná péče poskytuje odborné služby a pomoc rodinám s dětmi s postižením. Umožňuje tak rodičům vychovávat dítě doma a zabezpečuje jim k tomu psychickou podporu, nutné informace, stimulaci a terapie pro dítě. Když se rodičům narodí miminko s postižením, potřebují podporu, pomoc a informace. Účast a pochopení od rodiny a blízkých jim pomůže najít si ke svému dítěti cestu a využít svoji lásku a sílu ke zvládnutí situace. Informace, odborná pomoc a služby je naučí nové rodičovské dovednosti a jak se doma starat o miminko se specifickými potřebami(http://ranapece.cz/index.php/cs/kalendarium.html .

poslat odkaz na toto video emailem

Kód pro vložení videa:

jiné formy přebírání obsahu jsou v rozporu s autorskými právy



Komentáře