Olomouc

A byla tam věž a ještě jedna věž. A ještě jedna věž?

Nahráno uživatelem oltv dne 07. 02. 2014

A byla tam věž a ještě jedna věž. A ještě jedna věž?

Jak už od nás víte, v těchto místech nedaleko nové obchodní galerie by chtěl soukromý investor postavit nový mrakodrap. Přípravy k výstavbě Šantovka tower teď ale zastavilo zamítavé rozhodnutí Olomouckého kraje. Hejtmanství totiž v přezkumném řízení zrušilo souhlasné stanovisko památkářů městského magistrátu, které podle něj bylo nezákonné.
Kraj rozhodnutí zkoumal z podnětu Národního památkového ústavu, který měl na výstavbu výškové budovy úplně odlišný názor než Oddělení památkové péče radnice. Magistrát vzal rozhodnutí kraje na vědomí.
Záměr soukromého investora postavit ve městě v pořadí už třetí mrakodrap vyvolalo rozporuplné reakce. Podle odpůrců by 75 metrů vysoká budova narušila panorama historického centra. Jiným se moderní pojetí renomovaného londýnského architekta Roberta Bishopa i zasazení budovy do prostoru líbí. Radnice nechce do schvalovacího procesu nijak zasahovat.
Soukromý investor se zatím k rozhodnutí kraje oficiálně nevyjádřil, bez stanoviska památkové péče ale nemůže v přípravách stavby pokračovat.

poslat odkaz na toto video emailem

Kód pro vložení videa:

jiné formy přebírání obsahu jsou v rozporu s autorskými právy



Komentáře